Τι είναι το CellGrow-C

Το CellGrow-Cείναι ένα πρωτοποριακό, μοναδικό στο είδος του σκεύασμα το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ορθοπαιδικών βλαβών. Πρόκειται για ένα αυτόλογο, Ενισχυμένο Μείγμα Αυξητικών Παραγόντων (EnhancedGrowthFactorMix- EGFM) το οποίο απομονώνεται από τα αιμοπετάλια του αίματος του ασθενή.

Στην ουσία πρόκειται για ένα ακυτταρικό εκχύλισμα αιμοπεταλίων του αίματος που αποτελείται μόνο από τις χρήσιμες πρωτεΐνες που υπάρχουν μέσα στα αιμοπετάλια – όλα τα άλλα κυτταρικά προϊόντα έχουν αφαιρεθεί.

Το Ενισχυμένο Μείγμα Αυξητικών Παραγόντων (EGFM) δεν είναι PRP. Για την ακρίβεια το σκεύασμα αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το απλό PRP – τουλάχιστον 20 φορές πιο ισχυρό. Τα μοναδικά του συστατικά ενισχύουν σημαντικά τη φυσική ικανότητα του οργανισμού να επιδιορθώνουν βλάβες μέσω ενός μοναδικού μηχανισμού δράσης:

 • Αμέσως μετά την ενδαρθρική τους έγχυση στο σημείο της βλάβης, οι αυξητικοί παράγοντες ενεργοποιούν τον εσωτερικό μηχανισμό ανάπλασης του οργανισμού, κινητοποιώντας και προσελκύοντας βιοενεργά κύτταρα (αρθρικά βλαστοκύτταρα). Επίσης, οι αυξητικοί παράγοντες ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα που βρίσκονται μέσα στην άρθρωση, έτσι ώστε αυτά να “εργαστούν” πιο σκληρά προκειμένου να επιδιορθώσουν τον κατεστραμμένο ιστό.
 • Παράλληλα διεγείρουν τα κύτταρα που βρίσκονται ήδη στο σημείο της βλάβης (χονδροκύτταρα), έτσι ώστε αυτά να αρχίσουν πλέον να πολλαπλασιάζονται, με σκοπό την επιδιόρθωση της φθοράς.
 • Τέλος, ενισχύουν την έκκληση ενδογενούς υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου, απαραίτητων συστατικών για την ορθή λειτουργία της άρθρωσης. Το υαλουρονικό οξύ είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της ορθής ιξωδοελαστικής ποιότητας του αρθρικού υγρού, το οποίο δρα ως λιπαντικό και παίζει σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση των κραδασμών μέσα στην άρθρωση. Το κολλαγόνο είναι ένα σημαντικό δομικό συστατικό του χόνδρου. Η αυξημένη παραγωγή υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργικότητα της άρθρωσης και εμποδίζει την περαιτέρω καταστροφή του χόνδρινου ιστού. Επιπλέον, το υαλουρονικό οξύ επικαλύπτει την επιφάνεια του αρθρικού χόνδρου, αποτρέποντας έτσι την εισβολή φλεγμονωδών κυττάρων στο χώρο της βλάβης και εμποδίζοντας τη δράση τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη γρήγορη μείωση της φλεγμονής και του πόνου στην πάσχουσα άρθρωση.

 

Πού χρησιμοποιείται

Το CellGrow-Cχρησιμοποιείται στα αρχικά στάδια οστεοαρθρίτιδας, σε χόνδρινες βλάβες ελαφράς μορφής που οφείλονται σε αθλητικές δραστηριότητες κάθε είδους, καθώς επίσης και σε βλάβες συνδέσμων και τενοντίτιδες, λόγω κακής στάσης του σώματος, υπερβολικού ύψους και μη-λειτουργικής βάδισης.

 

Χαρακτηριστικά της θεραπείας

 • Ενεργοποίηση του μηχανισμού επιδιόρθωσης της βλάβης
 • Βελτίωση της κινητικότητας
 • Γρήγορη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες ή τις αθλητικές υποχρεώσεις
 • Ασφάλεια, - λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες σε σχέση με άλλες αγωγές όπως τα στεροειδή
 • Μακροχρόνιο αποτέλεσμα
 • Τεκμηριωμένη δράση σε διεθνείς μελέτες
 • Πρόληψη τραυματισμών
 • Αισθητική βελτίωση της στάσης και της βάδισης του σώματος

 

Τρόπος εφαρμογής

Το CellGrow-Cπαράγεται από το αίμα του ασθενή, το οποίο συλλέγεται σε ειδικά φιαλίδια. Ακολουθεί ειδική επεξεργασία, για 1,5 περίπου ώρα, με σκοπό την απομόνωση σχεδόν του 100% των αυξητικών παραγόντων που περιέχονται στα αιμοπετάλια και την αφαίρεση όλων των υπολοίπων άχρηστων κυτταρικών συστατικών.

Το σκεύασμα τοποθετείται σε σύριγγες και η θεραπεία εφαρμόζεται τοπικά στη βλάβη. Πραγματοποιούνται μια σειρά από εφαρμογές (χωρίς να απαιτείται επιπλέον συλλογή αίματος). Ο θεράπων ιατρός θα σας ενημερώσει σχετικά με το θεραπευτικό σχήμα που θα ακολουθηθεί, γιατί το πρωτόκολλο είναι εξατομικευμένο και εξαρτάται από το είδος και το στάδιο της βλάβης.

 

Αποτελεσματικότητα

Επιστημονικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών, καθώς και μακροχρόνια εμπειρία σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν αποδείξει τη αποτελεσματικότητα της μεθόδου στην αντιμετώπιση χόνδρινων βλαβών ελαφράς μορφής, όπως είναι οι αθλητικές κακώσεις και η αρχόμενη οστεοαρθρίτιδα, καθώς επίσης και οι τενοντίτιδες και οι βλάβες συνδέσμων.

Αξίζει να τονιστεί ότι η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με βλαστοκύτταρα αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί, αυξάνοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητά τους.

 

Οφέλη της θεραπείας

Το CellGrow-C, μέσω των αυξητικών παραγόντων που περιέχει, ενεργοποιεί τους μηχανισμούς ανάπλασης και επιδιόρθωσης της βλάβης σε μια σειρά ορθοπαιδικών παθήσεων που εμφανίζονται λόγω ηλικίας ή ως αποτέλεσμα εντόνων δραστηριοτήτων.

Σε περιπτώσεις που χόνδρινη βλάβη οφείλεται σε αρχόμενη οστεοαρθρίτιδα, η θεραπεία επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες σύντομα.

Το CellGrow-Cέχει επίσης θεραπευτική δράση σε χόνδρινους τραυματισμούς ελαφράς μορφής στους αθλητές. Η χρήση του σε τέτοιες περιπτώσεις, επιτρέπει την επιστροφή των αθλητών στις αθλητικές τους υποχρεώσεις απλά και γρήγορα. Το ίδιο ισχύει και σε βλάβες συνδέσμων ή τενοντίτιδες, καταστάσεις οι οποίες δυσκολεύουν την καθημερινή δραστηριότητα του ασθενή ή του αθλητή.

Το CellGrow-Cείναι μια θεραπεία η οποία παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό (είναι δηλαδή 100% ενδογενής). Η χρήση του είναι επομένως απολύτως ασφαλής.